انجمن صنفی اعضا هیات علمی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
انجمن صنفی اعضا هیات علمی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

انجمن صنفی اعضا هیات علمی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

نامه به وزیر محترم علوم "دکتر فرجی دانا"

به نام خدا

مقام عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

جناب آقای دکتر فرجی دانا


با سلام، ورود جنابعالی به دانشگاه ولی عصر (عج) را از جانب خود و اعضای انجمن صنفی هیات علمی این دانشگاه خیرمقدم عرض می نماییم. امیدواریم همانگونه که برنامه تقدیمی جنابعالی به مجلس شورای اسلامی و نیز بیانات تان به هنگام اخذ رای اعتماد باعث ایجاد امید به تغییرات مثبت در وزارت عتف گردید، حضورتان در این دانشگاه نیز منشا تاثیرات مثبتی در امور دانشگاه و دانشگاهیان باشد. در همین راستا، با توجه به تاکید حضرتعالی در برنامه تقدیمی(ص6) به " استفاده از همفکری و همکاری جامعه دانشگاهی جهت اجرای برنامه" و نیز با توجه به اهداف تعریف شده برای انجمن صنفی اعضای هیات علمی، برخی موارد را که می تواند در جهت اهداف برنامه و همچنین کاهش مشکلات دانشگاهیان این موسسه مورد استفاده قرار گیرد، به استحضار می رساند.

یکی از مشکلات مهمی که اعضای هیات علمی این دانشگاه و البته سایر دانشگاه­ ها نیز با آن مواجه هستند، وجود مواد مبهم و قابل تفسیر و گاهی سختگیرانه در آیین نامه های مختلف استخدامی و ارتقا می باشد. همانگونه که مشاور محترم جنابعالی، جناب آقای دکتر توفیقی در یکی از سخنرانی های اخیرشان متذکر شده اند، شرایط کار و فعالیت در یک دانشگاه توسعه یافته درشهرهای بزرگ و مراکز استان ها با شرایط و امکانات موجود در یک دانشگاه به نسبت تازه تاسیس  در یک شهر کوچک کاملا متفاوت است و توقع این که اعضای هیات علمی تمام دانشگاه ها به نحو یکسانی مورد ارزیابی قرار گیرند، انتظار به جایی نمی باشد، موضوعی که متاسفانه از دید نویسندگان آیین نامه های چند سال اخیر پنهان مانده بود. به عنوان مثال، شهر کوچکی مانند رفسنجان دارای امکانات  بسیار محدود پزشکی، درمانی و آموزشی و تقریبا فاقد امکانات تفریحی و رفاهی است. این موارد باعث می شود اعضای هیات علمی برای رسیدگی به این قبیل موارد و کاستن از فشارهای موجود  بر خود و خانواده هایشان ، ناچار از انجام سفرهای متعدد و پرهزینه به دیگر شهرها و استان ها باشند. این موارد به یقین،  باعث می شود ایشان نتوانند عملکردی همانند اعضای هیات علمی ساکن و شاغل در شهرهای بزرگ و مراکز استان ها داشته باشند. این مشکلات در حالی است که به عنوان مثال ضریب جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ولی عصر( عج) با همین ضریب در دانشگاه های کرمان و یزد یکسان است.

البته آیین نامه ارتقا با نظر مثبت وزارت متبوع بازنگری شده است که جای تقدیر دارد و امیدواریم این بازنگری نتایج خوبی برای اعضای هیات علمی بویژه افراد شاغل در دانشگاه های کمتر توسعه یافته نظیر دانشگاه ولی عصر(عج)  دربرداشته باشد، اما علاوه بر آن لازم است در سایر آیین نامه ها از جمله آیین نامه های استخدامی و رفاهی نیز بازنگری­هایی با نگاه حمایتی بیشتر از دانشگاه های در حال توسعه انجام گیرد. همچنین امیدواریم این بازنگری ها دربرگیرنده اهداف ذکر شده­ی  جنابعالی در برنامه تقدیمی از جمله "رعایت منزلت اجتماعی و کرامت دانشگاهیان"(ص13) و "افزایش مشارکت اعضای هیات علمی در راهبری دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری"(ص17) باشد.

یکی از مشکلاتی که اعضای هیات علمی این دانشگاه به طور خاص با آن درگیر می باشند، مشکل مسکن است. علیرغم تلاش های مدیران قبلی و فعلی دانشگاه برای ساخت منازل سازمانی، به دلیل نامتناسب بودن تعداد اعضای هیات علمی با تعداد این منازل، فقط درصد کمی از ایشان قادر به استفاده از این منازل هستند. همچنین از زمان تاسیس دانشگاه تا کنون نیز، برخلاف عرف معمول در اغلب شهرهای بزرگ و تقریبا تمامی شهرهای کوچک، هیچگونه  زمین یا واحد مسکونی به اعضای هیات علمی واگذار نگردیده که این خود باعث شده مشکلات مسکن دانشگاهیان در این دانشگاه شدیدتر شود. لذا تقاضا دارد در این مورد دستور فرمایید اهتمام ویژه ای صورت گیرد تا از طریق تعامل با سازمان ها و نهادهای شهرستان و استان، امکانات ساخت منزل بویژه زمین در محل مناسب  و با قیمت مناسب در اختیار اعضای هیات علمی این دانشگاه قرار گیرد.

همانگونه که در سطرهای بالا یادآور شدیم جنابعالی در برنامه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی در قسمت­های مختلف به حضور و اثرگذاری فعال دانشگاهیان در مسیر حرکت وزارت متبوع اشاره نموده­اید از جمله در فصل۴(ص۱۶) در بخش انسجام در نظام تصمیم­گیری و تصمیم سازی به " تعامل مستمر با کلیه ذینفعان و تصمیم­گیران و جلب مشارکت آنان در تصمیم­گیری­های کلان" و همچنین در فصل ۵(ص۱۷) به " افزایش مشارکت اعضای هیات علمی در راهبری دانشگاه­ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری" . ارائه چنین دیدگاهی از سوی حضرتعالی قابل تقدیر و تشکر است، اما همانگونه که به یقین، خود آگاه هستید این مشارکت زمانی مفیدتر و موثرتر خواهد بود که به شکل سازمان یافته و منسجم باشد. انجمن صنفی اعضای هیات علمی دانشگاه ولی عصر(عج) به همراه و در کنار دیگر انجمن های صنفی سایر دانشگاه­ها آمادگی دارد که نقطه نظرات مفید و سازند­ه­ی اعضای محترم هیات علمی را به مراکز تصمیم سازی و تصمیم گیری وزارت متبوع انتقال دهد و در مقابل، انتظار دارد وزارتخانه نیز ضمن توجه به این نقطه نظرات و لحاظ کردن آن ها در تصمیم گیری­ها، از فعالیت این انجمن­ها حمایت به عمل آورده و به آن ها به چشم مشاورانی امین نگریسته شود.

در پایان برای جنابعالی و دیگر اعضای محترم دولت تدبیر و امید  در اجرای برنامه­ها و  خدمت به مردم ایران اسلامی  آرزوی موفقیت  و سربلندی داریم.                                      با احترام

شورای مرکزی انجمن صنفی اعضای هیات علمی دانشگاه ولی عصر(عج)

 

احمد صفاپور

رئیس شورای مرکزی

وحید فرزام

نائب رئیس شورای مرکزی

محمدحسین شمشیری

دبیر شورای مرکزی

 

علی دره کردی

مدیر روابط عمومی

 

محمد خان زاده

خزانه دار

علی آرمند نژاد

عضو اصلی شورای مرکزی

حسین شیرانی

عضو اصلی شورای مرکزی

سیدعلی محمد محسن الحسینی

عضو علی البدل شورای مرکزی

پروانه ایرانمنش

عضو علی البدل شورای مرکزی

عیسی اسفندیارپور

بازرس اصلی

جمیله سیدیزدی

بازرس علی البدل